knop dossierh

Sint-Hendrik groeit. Zo luidt de slogan op de banner aan de Gentstraat 60. De vlag dekt in dit geval ook wel de lading. De laatste jaren werd er op onze site grondig verbouwd en gebouwd.

 

dossier11 gentstraat

 

Kapel

Uiteraard staat het hele kapelproject nog in ons geheugen gegrift. Onze kapel werd in 2017 prachtig omgetoverd in een multifunctioneel gebouw. De aula magna biedt plaats aan ruim 220 personen, met aangrenzend een ruime polyvalente ontvangstruimte, atrio. Bovenaan is er dan nog plaats voor twee schitterende godsdienstlokalen en een zeer stemmige bezinningsruimte. Onze kapel is een mooi voorbeeld van herbestemming, waar het functionele gekoppeld is aan het esthetische.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Sanitaire voorzieningen

Op onze school komen dagelijks ruim 1100 leerlingen en 120 personeelsleden over de vloer. We hebben dan ook de sanitaire voorziening  moeten uitbreiden met 25 nieuwe toiletten aan de Magrittezaal. 
Verder bouwende we naast de sportloods (kant Dierenkoststraat) twee kleedruimtes en een bergruimte, zodat deze zaal optimaal kan gebruikt worden, ook door verschillende sportclubs buiten de schooluren. De zaal zelf werd voorzien van een nieuwe sportvloer.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Eos

Tijdens de voorbije zomervakantie werd het gebouw Eos, waar onze eerstejaars gehuisvest zijn, grondig aangepakt: ramen, plafonds, verlichting, computers, beamers, alles gloednieuw in elk van deze 10 klassen. Het was een spurt om alles tegen 3 september nog geschilderd te krijgen, maar we denken dat onze eerstes ervaren dat ze hier zeer hartelijk welkom zijn.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Schoolrestaurant

Nog tijdens deze vakantie werd de keuken aangepakt. De toestellen werden vernieuwd en de eetzaal kreeg een totale upgrade. Leerlingen kunnen voortaan elke dag in het zelfbedieningsgedeelte een keuze maken uit een drietal hoofgerechten en krijgen nadien de kans om groenten uit een heel gevarieerd en gezond aanbod naar believen bij te nemen. Voor een zeer democratische prijs krijgen onze leerlingen een lekkere en gezonde maaltijd in een eigentijds kader. In de Magrittezaal kunnen de leerlingen zoals voorheen hun boterhammetjes opeten of een broodje kopen. Ook hier werd ingezet op veel groentjes en fruit. 

Vorig jaar voorzagen we de ingang van het restaurant reeds van een glazen uitbouw. Deze constructie, glassroom, laat toe dat de leerlingen beschut kunnen aanschuiven voor de maaltijden.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Gentstraat

En de plannen lopen verder. Het eerstvolgende dossier zijn nieuwe ramen in het oudste gebouw Leieoever. Tegelijkertijd zitten we met de architect samen om ons nieuw aangekochte huis (Gentstraat 60) vorm te geven. Onze groeiende school heeft nood aan extra ruimte. In het aangekochte huis zitten fietsenstalling, bergruimte, sanitaire voorziening voor de fietsers en vier ruime klaslokalen in de pijplijn. Wij hopen daar op korte termijn de verbouwingswerken te laten starten.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Lees andere dossiers in DossierH