Leerlingenraad stelt zich voor

Terug naar overzicht

Leerlingenraad

 

Nu het einde van 2021 nadert en we stilletjesaan de kerstboom vanonder het stof halen, willen we nog vlug de tijd maken om de leerlingenraad in de schijnwerpers te plaatsen.

Het werkjaar van de leerlingenraad begon voor ons al deze zomervakantie: we namen afscheid van onze fantastische ex-voorzitter Romy Soreyn en vormden een nieuw praesidium. We kozen er toen voor om geen voorzitter aan te stellen, we willen de verantwoordelijkheden dit jaar zoveel mogelijk delen: een voor allen, allen voor een!

De start van het schooljaar was meteen intens voor ons vier: we organiseerden begin september een ijsjesverkoop die gepaard ging met de inschrijvingen voor nieuwe leden. Niet alleen de verkoop was een schot in de roos, de inschrijvingen stroomden eveneens vlot binnen. We selecteerden uit de vele inschrijvingen 23 gemotiveerde leerlingenraders, die onder het goedkeurende oog van vier geweldige begeleidende leerkrachten met veel enthousiasme het nieuwe werkjaar in wilden zetten.

Met deze gloednieuwe bende trokken we midden september op weekend naar Oudenaarde. We leerden elkaar beter kennen, deden onnozel, luisterden naar veel muziek en zongen (nu ja) er nog veel meer, hielden een gezellig kampvuur en - geloof het of niet - vergaderden over het komende jaar. We verdeelden de leden in verschillende werkgroepen en hielden al meteen een aantal heuse brainstormsessies, waarvan al een aantal ideeën reeds uitgevoerd zijn de afgelopen maanden.

Zo organiseerden we op 22 oktober de traditionele startdag. Die middag stelden we de leerlingenraad voor aan de hand van allerlei posters en verkochten we chocomelk en wafels met toppings. Diezelfde middag planden we een heuse battle tussen jeugdbewegingen op het voetbalveld. Beide activiteiten lokten heel wat volk, wat ons heel blij maakte, voldoening gaf en energie om er daarna nog harder voor te gaan.

Dat was nodig, want onze tweede activiteit stond al bijna direct daarna voor de deur: de halloweenavond. Die was slechts een week later, waardoor het nog een hectische week werd om volop kostuums, decoratie, materiaal ... te verzamelen. Maar de leerlingenraad zou zichzelf niet zijn moest dat toch niet lukken! Op vrijdag 29 oktober om 16 uur vlogen we dan ook direct in actie om de school om te bouwen tot een echte ‘spookschool’. Het werd een lange avond, maar het resultaat was het meer dan waard: ongeveer 170 leerlingen kwamen in de aula, keurig met een mondmasker aan, naar onze zelfgekozen griezelfilm kijken en griezelden daarna verder de nacht in met een heuse rondleiding door de verlaten schoolgebouwen, waar achter elke hoek wel een duistere kracht of flauwe plezante school. Gillen, tieren en zelfs geween: we hoorden het allemaal. Missie geslaagd!

Na deze twee succesvolle activiteiten gooide het virus toch nog maar eens roet in het eten, voor het tweede jaar op rij bleek dat we de Warmathon en bijhorende kerstmarkt voor het goede doel niet konden organiseren. We lieten de moed niet zakken en bedachten een alternatief, zodat we toch geld konden inzamelen voor De Warmste Week. Naast de verkoop van wafels en warme chocomelk (het blijft een klassieker) konden leerlingen voor 50 cent plaatjes naar keuze aanvragen, vakkundig afgespeeld door onze leden. Corona of niet, de leerlingenraad laat zich niet uit het lood slaan om het goede doel te steunen!

Wat staat er nog te wachten? Veel, eigenlijk. De werkgroep Sport zal hier en daar sportieve activiteiten loslaten op de speelplaats, de werkgroep Seizoen staat paraat om van Valentijn en andere themadagen terug een feest te maken, de werkgroep Heartbeat blijft zich inzetten om de leerlingen te vertegenwoordigen bij de directie én we willen het schooljaar terug met een knaller afsluiten door La Rocka eindelijk terug te laten doorgaan. Laten we hopen dat het virus ons niet te veel meer in de weg staat, want de leerlingenraad bruist van de ideeën en engagement!

Fijne feestdagen en een fantastisch 2022!

 

Fleur Detavernier, Zita De Blaere, Tuline Lingier en Lars Dhaene, presidium

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht