AHA-project aan het woord: Buitenklas

Terug naar overzicht

Buitenklas

 

Binnenkort een les in openlucht? 

Meer dan twintig leerlingen, leerkrachten en directie zetten hun schouders onder de inrichting van een buitenklas. Een unieke plek op school waar lessen, vergaderingen, activiteiten kunnen plaatsvinden in openlucht in een groene omgeving. Na een brainstormsessie trokken we al snel de werkhandschoenen aan om de tuin van het recent aangekochte Huis een opruimbeurt te geven. In een volgende stap zijn er enkele structurele werken nodig om zo in het voorjaar gras te kunnen zaaien en de buitenklas verder te kunnen inrichten als mooie groenzone. We willen klassen de mogelijkheid bieden om lessen te volgen in openlucht.

De inrichting van de buitenklas kadert in een bredere aanpak. Vorig schooljaar nodigden we met onze klimaat- en milieuraad (het AHA-project) Cedric Ryckaert uit die ons inspireerde met de klimaatspeelplaats. We stappen graag mee in het project en volgen met een kernteam alvast enkele bijscholingen om ook onze speelplaats in de toekomst future-proof te maken. De klimaatspeelplaats zet in op klimaatadaptie (wat met krachtiger regenbuien, hoe vangen we het hitte-eilandeffect op …) en combineert klimaateducatie met een aangenamere schoolomgeving. 

De herinrichting van de speelplaats is een meerjarenplan. Intussen focussen we op de buitenklas omdat we hier alvast kunnen inzetten op waterinfiltratie, verkoeling door bomen en struiken, een inspirerende omgeving … We houden jullie graag op de hoogte over de vorderingen.

 

Koen Meirlaen

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht