Ouderraad stelt zich voor

Terug naar overzicht

Ouderraad

 

Gedurende geruime tijd bestaat er in Leiepoort Sint-Hendrik een ouderraad. Misschien heb je er al ergens van gehoord of misschien is het voor jou een (nog) nobele onbekende. Onbekend is onbemind. Niet voor het HZ’tje, waar we jou in een notendop wegwijs maken.

Het doel van de ouderraad is naast de belangstelling voor de school ook de betrokkenheid van de ouders bij de school te bevorderen. Dit gebeurt door het inrichten van diverse activiteiten. Enkele specifieke werkgroepen – vorming, verkeer en feest – zijn hiervoor het hele schooljaar druk in de weer. De organisatie steunt op mensen die zich volledig vrijwillig inzetten. Hun enthousiasme, creativiteit, gedrevenheid en positivisme zorgt voor een dynamiek waardoor we de school en de ouderraad een gezicht geven.

Wat doen we zoal hoor ik je vragen?

  • Infoavond 'Ken je digitaal DNA'
  • Verkeersveiligheidsactie 'Laat je zien in het verkeer, het licht aan jou'
  • Ondersteuning bij 'Talent in actie'
  • Sinterklaasbezoek
  • Gezond ontbijt voor de eerstejaars en een 100 dagenontbijt voor de laatstejaars
  • Begeleiding van de laatstejaars bij hun studiekeuze
  • Ondersteuning bij de openpoortdag
  • Wandelzoektocht

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

De ouderraad behartigt evengoed de belangen van de ouders bij het schoolbestuur. Doorheen het schooljaar komt ze een vijftal keer samen. Activiteiten worden besproken en nieuwe ideeën krijgen vorm. Maar de ouderraad is meer dan dat. Zo treden we in constructief overleg met de schooldirectie en wordt toelichting gegeven over enkele financiële aspecten.

Wat dat laatste betreft, wordt ieder jaar een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de ouders die ten goede komt aan de ouderraad. Deze beperkte bijdrage wordt, samen met de inkomsten uit de verschillende activiteiten, volledig aangewend voor de leerlingen en een verbeterde schoolwerking.

Kort samengevat: de ouderraad streeft naar een positieve ontwikkeling van de volledige schoolgemeenschap.

Heb je na het lezen een idee? Werd je er enthousiast van? Wens je mee te werken? Wat het ook moge zijn, we rekenen steeds op mensen die hun schouders onder de ouderraad willen zetten. Je kan ons altijd contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet sta je  straks samen met 25 andere ouders in voor het welbehagen van de volledige Leiepoort campus Sint-Hendrik. Een uitdaging die kan tellen!

 

Hendrik De Rycker, voorzitter

 

Terug naar boven

Terug naar overzicht