Kirsten, Elfi en Shannon naar internationale acrotornooi

Terug naar overzicht

Acrogym

 

In de week van 11 tot 16 mei zijn we met een groep van 16 gymnasten, waaronder Elfi Vanbruwaene en Shannon Van Crombrugge, vertrokken uit Zaventem naar Porto, Portugal. Daar namen we deel aan de Maia International Acro Cup. Nog geen uur nadat we daar aankwamen, moesten we al twee uur trainen, en dit omdat één van de teams de volgende dag al hun eerste wedstrijd had. De volgende dag hadden we een dagje vrij omdat er geen trainingszalen meer vrij waren dus deden we een korte uitstap in Porto waar we konden afspreken met onze ouders. Dit was één van de enige momenten waarop we echt even bij onze ouders mochten zijn, want dat mocht niet tijdens de wedstrijden. Een beetje na de middag moesten we spijtig genoeg terug naar de sporthal om te eten en omdat het oudste trio hun eerste oefening ging turnen. Vrijdag, zaterdag en zondag waren de wedstrijddagen waarop we onze drie verschillende oefeningen moesten doen voor de jury. Het 12-19-trio werd mooi vijfde. Onze belofteteams deden het ook zeer goed en werden respectievelijk tweede en vierde. Nu alleen nog onze categorie, de 11-18-junioren. Het duo werd zesde en het trio van Shannon werd zestiende in de halve finale waar ze nog een aantal plaatsen goed maakten. Elfi en ik, samen met onze partner Lotte werden uiteindelijk vijfde. Na de finale was er nog een leuke afterparty met alle gymnasten samen. De volgende ochtend moesten we spijtig genoeg naar huis. Het was een zeer mooie ervaring, buiten dan het eten, en het was meteen ook de laatste internationale wedstrijd voor mij.

Kirsten De Waele (6MTW)


Van 11 tot 16 mei ben ik naar Portugal geweest. Maar niet zomaar; ik was daar voor een internationale wedstrijd samen met nog een paar andere gymnasten uit Sportac Deinze. Toen we net geland waren, was het direct tijd om te trainen ook al was iedereen zeer moe van de vlucht. Na de training mochten we direct gaan eten… Ik ga niks zeggen van het eten want het was zeer vies. Natuurlijk zijn we ook één dagje naar Porto geweest waar iedereen zich volledig heeft uitgeleefd. Bij iedereen was dat 12 mei behalve voor het 12-19-team omdat zei die avond wedstrijd hadden, dus zij mochten 14 mei naar Porto want dan hadden zij geen wedstrijd. De eersten die wedstrijd mochten doen was het 12-19-team zij werden uiteindelijk vijfde. Toen waren het de 10-16 -eampjes: het trio werd vierde en het duo werd mooi tweede. Nu de 11-18-teams ons 11-18-duo werd zesde, ons trio werd in de halve finale mooi zestiende en mijn team werd vijfde. Na de wedstrijd was er ook een afterparty waar velen in een danskring terecht kwamen. Op 16 mei moesten we spijtig genoeg naar huis maar met een superweek en een superervaring achter de rug. 

Elfi Vanbruwaene (2A11)


Ik mocht deelnemen aan een internationale wedstrijd in Portugal, de Maia International Acro Cup. Uiteraard was ik niet alleen, maar deden er nog anderen mee van Sportac Deinze. Samen met Hanne en Lilou, mijn teamgenoten, vorm ik een trio in het 11-18-niveau. Het was mijn tweede deelname aan deze wedstrijd, maar het blijft een fantastische ervaring. In de reeks waar ik in meedeed waren we met maar liefst 60 teams. Ik behaalde met mijn team een plaats in de halve finale, waar we zeer blij mee waren. We werden zestiende.

Shannon Van Crombrugge (4WETs)

 

Terug naar boven

Terug naar overzicht