Sint-Hendrik engageert zich voor Oekraïne

Terug naar overzicht

Oekraïne

 

Onze school heeft zich op verschillende manieren geëngageerd om de zwaar getroffen bevolking van Oekraïne te ondersteunen.

 

Inzamelactie hulpgoederen

Midden maart 2022 startten we de inzameling van hulpgoederen voor de zwaar getroffen bevolking. Batterijen, pijnstillers, kledij, verzorgingsmateriaal, kaarsen, voedingsmiddelen … werden netjes per soort in dozen verzameld in de tent vooraan de school. Tientallen ouders, collega’s en sympathisanten brachten materiaal binnen. Heel veel dank aan iedereen voor die solidariteit.

 

Solidariteitsmaaltijd

Daarnaast ondersteunden we ook een financiële actie opgestart door onze cateraar Scolarest. Op 26 april 2022 werd in het schoolrestaurant een heerlijke Oekraïense maaltijd geserveerd. Voor elke maaltijd vroegen we 1 euro extra die rechtstreeks aan Oekraïne 1212 werd doorgestort. Maar liefst 483 leerlingen en collega’s namen die middag zo’n maaltijd. Compass Group België verdubbelde het totale bedrag en ook wij als school hebben diezelfde inspanning gedaan. Ook hiervoor van harte dankjewel aan iedereen die deelnam.

 

Fietstocht 4WETc en 4WETs

De leerlingen van deze klas uit de vierdes organiseerden op donderdag 26 mei 2022 een fietstocht. Wie dat wou kon deze actie financieel ondersteunen. Ook hier zijn we heel erg blij met het behaalde resultaat. We zijn bijzonder trots dat we dankzij deze sportieve actie een cheque van 1417 euro konden afgeven. Met dit geld ondersteunen we drie lokale hulporganisaties, met name de Sint-Jadwigastichting in Wrocław, de Poolse Stichting voor Humanitaire Organisatie en de gemeente Jawor.

Alles bij elkaar hebben we met z’n allen heel sterk getoond dat we meeleven met deze mensen in nood en dat we betrokken zijn bij wat zij moeten doormaken. Dit geeft een heel warm gevoel van een school met een groot hart. Mooi zo.

 

Koen Vermeulen

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht