Amandine gooit hoge ogen in het judo

Terug naar overzicht

Amandine Martens

 

In de afgelopen drie maanden heb ik deelgenomen aan heel wat internationale en nationale judowedstrijden. Begin januari behaalde ik zilver op de International Dutch Open in Nederland. Dankzij dit resultaat wist ik me al deels te verzekeren van een selectie voor de European Cups die volgen vanaf maart.

Midden januari begonnen dan de verschillende kampioenschappen: op het West-Vlaams en Vlaams kampioenschap sleepte ik goud in de wacht en op het Belgisch Kampioenschap op 19 februari werd ik uiteindelijk tweede. Deze medaille betekende meteen ook dat ik een volledige selectie voor de European Cups kon afdwingen. Deze kampioenschappen zullen onder andere plaatsvinden in Duitsland, Portugal en Tsjechië.

Natuurlijk kon ik dit allemaal niet zomaar realiseren … Sinds midden november ben ik al elke dag aan het trainen om mooie resultaten te boeken. Mentaal en fysiek is het absoluut niet te onderschatten, maar ik blijf doorzetten. Momenteel (in het weekend van 25-26 maart, nvdr.) ben ik in Duitsland en ben ik vijfde geworden op mijn eerste Cup. Jammer genoeg geen medaille maar ik heb mijn best gedaan en ben zeker en vast tevreden! Ik doe ondertussen al 10 jaar judo en ben zeker niet van plan te stoppen.

 

Amandine Martens (5EMT)

 

Terug naar boven

Terug naar overzicht