Matteo is beloftevolle jongere van Deinze dankzij ropeskipping

Terug naar overzicht

Matteo Cocquyt

 

Matteo Cocquyt (3MTb) doet aan ropeskipping, een intensieve sport die hem geen windeieren legde. Zo behaalde hij op het Belgisch Kampioenschap nog een aantal gouden medailles. Deze zomer mag hij naar Colorado Springs voor het JWK. Bovendien werd hij onlangs gehuldigd tot beloftevolle jongere van Deinze.

 

Matteo begon op zijn negende met ropeskipping. “Door mijn broer”, vertelt hij. “Die oefende de sport al uit en ik wilde dat ook graag gaan doen.”

De afgelopen maanden zette Matteo verschillende mooie prestaties neer. “Eind juli 2022 nam ik met mijn team deel aan het Jeugd Europees Kampioenschap in Bratislava. Daar behaalden we met ons team op verschillende onderdelen podiumplaatsen en een mooie allround 5de plaats. Twee andere teamleden zitten hier trouwens ook op school: Mira Minnaert (4MT) en Louka Dejaegher (3LA).”

Op 13 november 2022 sprong Matteo mee op het Provinciaal Kampioenschap. “Daar eindigde ik als eerste, waardoor ik geselecteerd werd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap op 26 november 2022. Op het BK waren er verschillende onderdelen waar ik een podiumplaats op behaalde. Zo werd ik eerste voor '30sec speed', derde voor '3min speed' en tweede voor 'freestyle'. Dit leverde me allround een eerste plaats op en zo werd ik Belgisch kampioen bij de jongens van 13-15 jaar oud. Daarbovenop werd ik geselecteerd voor het Jeugd Wereldkampioenschap, deze zomer in Colorado Springs. Door deze prestaties op nationaal en internationaal niveau werd ik bovendien geselecteerd voor het sportreferendum in Deinze, op vrijdag 17 maart, in de categorie 'beloftevolle jongere'.”

In die categorie werden 11 jongeren geselecteerd, maar Matteo ging met de prijs aan de haal. “Mira, Louka en ik werden ook voor onze EK-medailles gehuldigd tijdens het referendum. Ella Van Hoey uit het zesde jaar werd samen met haar ploeg jeugdploeg van het jaar en ook zij werden in de bloemetjes gezet voor hun EK-medailles. In haar team zat ook oud-leerlinge Sarith Boone.”

Voorlopig houdt het nog niet op voor Matteo. “Nu zijn we aan het trainen voor het Belgisch Kampioenschap Teams, op 1 april. We haalden de selectie voor deze wedstrijd op 4 maart 2023 waar we derde stonden op het Provinciaal Kampioenschap. Hier hopen we een teamselectie binnen te halen, om naar het JWK of IOT te mogen gaan, ook in Colorado Springs.”

Intussen is het hopen dat de blessures uitblijven. “Dat is voor deze sport toch echt wel de grootste uitdaging. Daardoor kunnen we ons jammer genoeg niet altijd op ons beste voorbereiden voor de wedstrijden. Maar ik zou het erg leuk vinden om nog veel te mogen deelnemen aan EK's en WK's, als er natuurlijk niet veel hindernissen komen door blessures.”

 

Lien Depauw

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht