Ouderraad in actie

Terug naar overzicht

Ouderraad

 

De ouderraad startte zijn activiteiten in het nieuwe jaar met een verkeersactie op 19 januari. Naast 6 mooie prijzen werden 236 lotjes uitgedeeld aan de in fluo uitgedoste fietsers. In een tweede verkeersactie op 1 maart werden dezelfde fietsende fluo-leerlingen onthaald met een spandoek, muziek, applaus en versnaperingen. Tijdens die activiteit kreeg de werkgroep van de ouderraad de assistentie van enkele leden van de leerlingenraad.

Ondertussen werden de eerstejaars op 1 februari verwend met een gezond ontbijt op school. Zo’n 300 leerlingen en hun leerkrachten konden kiezen uit verschillende soorten bruin brood, granola, roerei, fruit, yoghurt, kaas, confituur, melk en chocomelk. Dat kadert in de themalessen rond de voedingsdriehoek en gezonde eetgewoontes. Niet alleen leerrijk, maar dus ook lekker!

Een week later vond een nieuwe ouderraad plaats. Tijdens die raad hebben twee nieuwe leden zich voorgesteld en werd een oproep gelanceerd voor de functie van voorzitter. Verder werd ook in samenspraak met directie, leerlingenraad en de betreffende leraren afgesproken om:

  • 400 attenties te leveren voor de openpoortdag op zondag 12 maart.
  • sportmateriaal voor de buitenactiviteiten te bekostigen (o.a. het voetbaltornooi van de leerlingenraad na Pasen).
  • spellen voor “Gezellig Gezelle” te bestellen.

De bijdrage van 970 euro voor de Italiëreis werd ondertussen ook geregeld.

In maart ging de aandacht naar de laatstejaars. Sommigen zijn al zeker, anderen houden nog enkele opties open en nog anderen hebben totaal geen idee ... We hebben het over de studiekeuze. Na twee jaar online edities was er dit jaar eindelijk opnieuw een live versie van onze infoavond studiekeuze zesdes. Enthousiaste oud-leerlingen kwamen 21 verschillende richtingen toelichten. Net geen 120 zesdejaars kwamen hun licht opsteken met oog op hun studiekeuze voor volgend jaar. Het was een avond waarop ervaringen en tips uit de eerste hand werden uitgewisseld en waarvan we hopen dat ze de leerlingen kunnen helpen om een weloverwogen studiekeuze te maken.   

Op de openpoortdag van zondag 12 maart waren ook enkele leden van de ouderraad aanwezig om te helpen in de Magrittezaal. Verder kijken we uit naar La Rocka op 17 mei en de invulling van diverse taken die avond. Later op het schooljaar staat nog een afzwaaireceptie voor de leden van de ouderraad (maandag 26 juni) en hulp bij het schoolbal van 28 juni op het programma. Het thema van de werkgroep vorming voor volgende schooljaar (maand oktober) ligt ook reeds vast. Dat wordt 'respect', een interactieve avond met Pieter Loncke (oom van zesdejaar Bo Loncke).

 

De ouderraad

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht