Chromebook afhalen

De overheid voorziet de komende schooljaren extra middelen voor ICT onder de noemer ‘Digisprong’. Voor onze school betekent dit dat we vanaf 1 september 2021 elke leerling een Chromebook in bruikleen geven. Tweede- tot zesdejaars halen eind augustus hun Chromebook af op school op dezelfde dag als hun boeken. Eerstejaars krijgen hun Chromebook tijdens de eerste les computerwetenschappen. (...)

Een Chromebook is een compacte en gebruiksvriendelijke laptop en is uitermate geschikt voor het uitvoeren van basistaken. Bestanden worden er opgeslagen in de cloud. Op deze manier geven we elke leerling de mogelijkheid om zowel op school als thuis ook digitaal te leren. Het Chromebook vormt een extra handig hulpmiddel.

De campus blijft eigenaar van het Chromebook. Er wordt een bruikleenovereenkomst opgemaakt en een waarborg aangerekend. Als de leerling de campus definitief verlaat, dan komt het toestel opnieuw in het bezit van de campus.

 

Tweede- tot zesdejaars halen eind augustus hun Chromebook af op school op dezelfde dag als hun boeken. Ze ontvangen ook een beschermhoes, oplader en bruikleenovereenkomt en tekenen voor ontvangst. De bruikleenovereenkomst geven de leerlingen ondertekend af op de eerste schooldag. Tweede- tot zesdejaars kunnen voor de eerste schooldag al even inloggen met hun Google-account (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dat ze ook vorig schooljaar gebruikten. Nieuwe leerlingen ontvangen hun logingegevens voor hun Google-account samen met hun Chromebook.

Eerstejaars krijgen hun Chromebook, een beschermhoes en oplader samen met hun logingegevens tijdens de eerste les computerwetenschappen. Ze leren dan meteen de eerste kneepjes van het vak. Eerstejaars ontvangen bij het afhalen van hun boeken een bruikleenovereenkomst. Deze geven ze ondertekend af op de eerste schooldag.