Uitgenodigd

We worden nu en dan uitgenodigd voor een feestje, een gesprek, een bijeenkomst ... Op sommige uitnodigingen gaan we met plezier in, direct en vol ongeduld. In andere gevallen is het dan weer eerder een uitdaging om toe te zeggen.
Elke uitnodiging schept een verwachting voor beide partijen. De zender verwacht een positief antwoord, en de ontvanger is nieuwsgierig wat de ander te zeggen heeft. Het vraagt dan ook een wederzijds engagement en openheid naar elkaar toe. (...)

Het beeld dat we dit jaar gebruiken is een kunstwerk van Gavin Turk (L’Âge d’Or). Het is een bronzen deur die ons uitnodigt om er door te stappen en de andere kant te ontdekken. De kunstenaar ziet het zelf als een symbool van hoop, dromen en kansen. Een deur die altijd open staat. De deur nodigt ons uit om een nieuwe wereld binnen te gaan, een nieuw schooljaar.

We willen leerlingen en alle personeel hier op school uitnodigen …
Uitnodigen om samen een positieve school te maken, te overleggen, samen te leven, plezier te maken, te eten, te troosten waar nodig en nog veel meer. We willen ook uitnodigen om dat vooral op een respectvolle manier te doen, met zorg voor elkaars eigenheid, inbreng en materiaal en zo een goede (klas)groep te creëren waarin iedereen een plaats heeft. Dit door in dialoog te gaan andere culturen, ideeën en visies om van daaruit stil te staan bij wat we zelf belangrijk vinden.

We nodigen iedereen uit voor het komende schooljaar!