Vierdejaars vallen in de prijzen

Woensdag 19 mei 2021 genoten de vierdejaars humane wetenschappen van het slotevent van The Litter Challenge. Leerlingen doorliepen dit traject – stelden problemen met zwerfvuil vast en werkten een project uit waarin ze probeerden om mensen ertoe aan te zetten om het afval niet naast, maar in de vuilbak te gooien. (...)

In 4HUWb werd door het groepje van Jonie Hinion, Kiara Van Poucke, Febe Cochuyt en Rhune Creteur een spel bedacht waarmee het werpen van afval in de juiste vuilbak punten en prijzen oplevert. In 4HUWa werd door Fiebe Lippens, Thibo Dick, Robin Meirlaen en Roel Vroman een filmpje gemaakt waarin ze mensen aanspraken met de vraag waarom ze al dan niet afval in de vuilbak gooiden. Deze beide projecten werden ingestuurd als eindresultaat van het gevolgde traject.

De leerlingen konden in de aula de webinar van het slotevent volgen die vanuit de videostudio van Colruyt Group werd gestreamd. Via camera en micro konden we ook reageren naar de studio toe. Alles verliep heel vlot dankzij de technische steun van collega Galle. Toen iedereen gevraagd werd om via Kahoot een keuze te maken, bleek dat we met meer dan 400 de webinar aan het volgen waren. Tijdens het event wat er een optreden van mentalist Stefan Paridaen. De man bracht ons helemaal in verwarring. Een mentalist is meester in het lezen van gedachten en het beïnvloeden van keuzes, maar dat hij op voorhand opschrijft welk woord de vijfde leerling over de zoom zal zeggen …  

Hoogtepunt van het event was uiteraard de bekendmaking van de vijf meest originele en doeltreffende ideeën om zwerfvuil aan te pakken. Tot onze grote verbazing (of toch die van de leerlingen) horen we de presentator zeggen dat de inzending van Leiepoort campus Sint-Hendrik bij de vijf beste projecten is geëindigd. Op datzelfde moment gaat de deur van de aula open en staat Charlotte die de werkshop bij ons op school gegeven heeft in de deur met een award en met rugzakken voor de winnaars. Er wordt getwijfeld of het dat a- of de b-klas is die gewonnen heeft. En dan zegt de presentator dat het project is ingediend door 4HUWb, maar dat ook het project van 4HUWa in de prijzen valt. En Charlotte heeft nog een award en nog vier rugzakken bij. Wat een mooie afsluiting van een project waar de leerlingen met veel geestdrift en goesting aan gewerkt hebben. Iedereen is blij en content – en ook de leraar is superfier op de leerlingen waar hij cultuurwetenschappen mag aan geven.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com