Typisch voor deze opleiding
- Je verkent het brede vakgebied van verschillende uitbatingsvormen binnen grootkeuken en catering.
- Je neemt verantwoordelijkheid op binnen het team en je volgt procedures correct op.
- Je verwerft een goede kennis van grondstoffen en materieel, grootkeukentechnieken, bereiden van gerechten volgens doelgroep, maaltijddistributie en gastvrije bediening.
- Je leert kostenbewust en duurzaam omgaan met productiemiddelen.
- Je leert de principes van arbeids-en voedselveiligheid.
Toekomst en mogelijkheden
Afgestudeerden kunnen na de derde graad:
- op de arbeidsmarkt aan de slag als uitvoerend kok in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zefbedieningsrestaurants en in cateringkeukens;
- een zevende specialisatiejaar volgen om een extra beroepskwalificatie te behalen;
- een algemeen zevende specialisatiejaar volgen die voorbereidt op verder studeren in het hoger onderwijs.
* Stages worden geïntegreerd binnen de vakken van de specifieke vorming.
|
GC |
|||
|
5 |
6 |
||
|
algemene vorming |
|||
|
godsdienst |
2 |
2 |
|
|
lichamelijke opvoeding |
2 |
2 |
|
|
maatschappelijke vorming |
2 |
2 |
|
|
wiskunde |
2 |
2 |
|
|
Engels |
1 |
1 |
|
|
Frans |
2 |
2 |
|
|
Nederlands |
2 |
2 |
|
|
specifieke vorming |
|||
|
praktijk grootkeuken |
6 |
6 |
|
|
praktijk fijnkeuken |
6 |
6 |
|
|
oefenpraktijk |
4 |
4 |
|
|
vorming grootkeuken en catering |
3 |
3 |
|
|
32 |
32 |
||


