Typisch voor deze opleiding
- Je verkent het brede vakgebied, met aandacht voor teamgericht werken en gezonde voeding.
- Je verwerft basisvaardigheden in de keuken bij het verwerken van grondstoffen, bereiden en presenteren van gerechten.
- Je verwerft basisvaardigheden in het restaurant bij het klaarmaken en serveren van dranken, opdienen van gerechten en communiceren met gasten.
- Zowel in de keuken als in het restaurant komen aspecten van economisch en duurzaam handelen aan bod.
- Je leert de basisprincipes van arbeids- en voedselveiligheid.
Toekomst en mogelijkheden
Afgestudeerden kunnen na de derde graad:
- op de arbeidsmarkt aan de slag als uitvoerend kok in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zefbedieningsrestaurants en in cateringkeukens;
- een zevende specialisatiejaar volgen om een extra beroepskwalificatie te behalen;
- een algemeen zevende specialisatiejaar volgen die voorbereidt op verder studeren in het hoger onderwijs.
RK |
|||
3 |
4 |
||
algemene vorming |
|||
godsdienst |
2 |
2 |
|
lichamelijke opvoeding |
2 |
2 |
|
maatschappelijke vorming |
3 |
3 |
|
wiskunde |
2 |
2 |
|
Engels |
1 |
1 |
|
Frans |
2 |
2 |
|
Nederlands |
3 |
3 |
|
specifieke vorming |
|||
restaurant en keuken |
17 |
17 |
|
32 |
32 |