Profiel leerlingen
- Via concrete contexten verwerven ze theoretische-praktische inzichten.
- Zij leren binnen een reële arbeidssituatie autonoom functioneren en zijn in staat om de basishandelingen van een grootkeukenkok uit te voeren.
- Ze gaan praktisch en creatief aan de slag met grondstoffen.
- Ze zijn nieuwsgierig en leergierig en volgen de trends en ontwikkelingen op.
- Ze zijn motorisch vaardig, passen bereidings-, presentatie- en bedieningstechnieken toe voor grote groepen en kunnen omspringen met technische apparatuur.
- Ze zijn communicatief ingesteld, coördineren de werkzaamheden en sturen personeel aan.
- Ze werken georganiseerd, zijn flexibel en kunnen samenwerken in team.
Lesrooster
28 lesuren, verspreid over 4 lesdagen in de week (maandag tem donderdag, telkens 7 lesuren per dag)
26 lesuren specifieke vorming
- Overkoepelende vaardigheden
- Vaktechnisch handelen
- Economisch en duurzaam handelen
- Voedselveilig en arbeidsveilig handelen
- Ondernemerschap
- Communicatie en interactie
- Engels
2 lesuren algemene vorming (maatschappelijke oriëntatie)
- Actualiteit
- Participeren aan een diverse samenleving
* Stages worden geïntegreerd binnen de vakken van de specifieke vorming.
GK |
||
7 |
||
algemene vorming |
||
maatschappelijke oriëntatie |
2 |
|
complementaire vorming |
||
Engels |
2 |
|
communicatie en ondernemerschap |
3 |
|
specifieke vorming |
||
vorming grootkeukenkok |
5 |
|
oefenpraktijk / productie onderneming |
4 |
|
praktijk grootkeuken |
12 |
|
28 |