Profiel leerlingen

  • Via concrete contexten verwerven ze theoretische-praktische inzichten.
  • Zij leren binnen een reële arbeidssituatie autonoom functioneren en zijn in staat om de basishandelingen van een grootkeukenkok uit te voeren.
  • Ze gaan praktisch en creatief aan de slag met grondstoffen.
  • Ze zijn nieuwsgierig en leergierig en volgen de trends en ontwikkelingen op.
  • Ze zijn motorisch vaardig, passen bereidings-, presentatie- en bedieningstechnieken toe voor grote groepen en kunnen omspringen met technische apparatuur.
  • Ze zijn communicatief ingesteld, coördineren de werkzaamheden en sturen personeel aan.
  • Ze werken georganiseerd, zijn flexibel en kunnen samenwerken in team.

Lesrooster

28 lesuren, verspreid over 4 lesdagen in de week (maandag tem donderdag, telkens 7 lesuren per dag)

26 lesuren specifieke vorming

  • Overkoepelende vaardigheden
  • Vaktechnisch handelen
  • Economisch en duurzaam handelen
  • Voedselveilig en arbeidsveilig handelen
  • Ondernemerschap
  • Communicatie en interactie
  • Engels

2 lesuren algemene vorming (maatschappelijke oriëntatie)

  • Actualiteit
  • Participeren aan een diverse samenleving