Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers

In de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers krijg je een taalbad Nederlands van minimum één schooljaar. OKAN bereidt je voor op de instap in het reguliere Nederlandstalige onderwijs. Ben je tussen 11 en 18 jaar en nog niet lang in België, dan kan je op elk moment van het schooljaar inschrijven.

Je leert en oefent Nederlands op een intensieve manier. Je leert Nederlands om je in Vlaanderen te kunnen integreren en je krijgt ook schoolse vakken zoals wiskunde, ICT, geschiedenis en aardrijkskunde.

Daarnaast denken wij ook aan je toekomst en zoeken we uit wat je talenten en mogelijkheden zijn. Samen met de vervolgschoolcoach zoeken we een studierichting en school die bij jou past.

Heb je een goede basiskennis Nederlands en denkt de klassenraad dat je er klaar voor bent, dan kan je na één schooljaar doorstromen naar het reguliere onderwijs. We begeleiden je met veel zorg verder in de vervolgschool.

Je volgt 28 uur les per week, waarvan 22 uur Nederlands. De vaardigheden die hierbij centraal staan zijn spreken, luisteren, lezen, schrijven en mondelinge interactie. Daarnaast krijg je 3 uur wiskunde, 2 uur ICT, 2 uur sport, 2 uur godsdienst en 2 uur accent op talent.

De leerkrachten bereiden je zo goed mogelijk voor op een vlotte instroom in het reguliere onderwijs. Dit alles in een warme, open en aangename sfeer waarbij je welbevinden centraal staat.

Onze troeven: individuele leerzorg, kleine klasgroepen, lessen techniek en ICT, lessen wiskunde op maat van de leerling en huiswerkklas.

Inschrijven kan gedurende het hele schooljaar. Contacteer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via 09 381 63 64 of via 0499 25 75 82.