Op dinsdag 30 januari trokken onze vierdejaars richting het jeugdverblijf Merkenveld in Loppem voor een boeiende driedaagse in het kader van relationele vorming.

Op de eerste dag stonden er verschillende activiteiten gepland rond welbevinden en vertrouwen. Er werd een veilige sfeer gecreëerd waarbinnen leerlingen konden praten over angsten en twijfels die deel uitmaken van het opgroeien. Daarnaast was er plaats voor luchtigheid met het één-tegen-allen-spel waarin de vierdejaars het opnamen tegen hun leerkrachten. 

De volgende dag schoven ze door naar het thema relaties en seksualiteit. Hoe begin je aan een relatie? Welke stappen zet je tussen het eerste contact met iemand en de eerste keer seks? Hoe stel je grenzen? Wat is aanvaardbaar gedrag, online en offline? Deze en nog veel andere vragen kwamen op een losse manier aan bod. 

‘s Avonds leefden de leerlingen zich uit met een ontspannende quiz doorspekt met ludieke doe-opdrachten. Afsluiten deden ze op de derde dag met een fotozoektocht door de historische stad Brugge.