Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal inschrijven

U wenst uw zoon/dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: Vul het formulier in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje op onze school.

Stap 2: Bestel de boeken digitaal. Hiervoor ontvangt u midden juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Schrijf digitaal in

 

Extra infomomenten

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022 organiseerden we de openpoortdagen. We mochten heel wat kandidaat-leerlingen en hun ouders verwelkomen.

Voor wie niet aanwezig was op de openpoortdagen, organiseren we extra infomomenten:

  • op dinsdag 26 april 2022 tussen 16.30 uur tot 19.00 uur
  • op donderdag 5 mei 2022 tussen 16.30 uur tot 19.00 uur.

Tijdens een persoonlijke rondleiding kan u kennismaken met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het pedagogisch project, de infrastructuur … Dit kan enkel op afspraak.

U wenst een rondleiding te boeken? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Boek een persoonlijke rondleiding

 

Voor wie zich wil inschrijven op onze school en de werkwinkel Latijn tijdens de doedagen niet volgde, organiseren we extra proeflessen Latijn:

  • op woensdag 11 mei 2022 van 14.30 uur tot 15.30 uur
  • op woensdag 18 mei 2022 van 13.00 uur tot 14.00 uur

U wenst zich in te schrijven voor een proefles Latijn? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Schrijf in voor een proefles Latijn

  

Derdejaars doorkruisen Gent

Op 17 en 19 mei bezochten alle leerlingen van het derde jaar de stad Gent. De focus lag op de middeleeuwen, de periode die in het derde jaar wordt bestudeerd.

Peters en meters vijfde jaar in de bloemetjes gezet

Talent in actie kon dit schooljaar helaas niet doorgaan. Intussen is de coronasituatie toch al verbeterd en planden we voor onze eerstejaars en hun peters en meters uit het vijfde jaar een slotmoment. Frietjes voor iedereen!

Op die manier konden we de meters en peters danken voor hun engagement én brachten we de eerstejaars en hun peters/meters nog eens samen voor een verbindend moment.

Vijfdejaars op stap in de lichtstad

Op vrijdag 20 mei gingen de vijfdes op uitstap naar 'la ville lumière'. Op ‘la météo’ werd vooraf weinig goeds voorspeld: warm weer, maar dan wel in combinatie met stortvlagen… Gelukkig is daar uiteindelijk weinig van in huis gekomen. Onderweg hadden we wel wat regen, maar ter plekke was het een droog maar bewolkte en aangename dag.

Inzicht in smartphonegebruik

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei kregen alle leerlingen van de tweede en derde graad een boeiende voordracht door professor De Marez van de Universiteit Gent: ‘Ken je digitaal DNA’.

Leerlingen eerste graad scoren voor wiskunde

Op vrijdag 18 maart namen de leerlingen van de eerste graad deel aan de Wallabiewedstrijd, een wedstrijd waarbij 24 wiskundige problemen, het ene al wat pittiger dan het ander, tot een goed einde dienen gebracht te worden. Hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, mochten we vaststellen dat een aantal van onze leerlingen een wel heel mooi resultaat hebben neergezet. In totaal namen er 41590 leerlingen deel, verspreid over verschillende scholen in Vlaanderen.

Leonie en Luka vallen in de prijzen

Leonie Desimpelaere (4 LAT5b) en Luka Sebbag (5 GRW) konden zich plaatsen voor de finaleronde van Olyfran (olympiade Frans). Op woensdag 27 april legden ze hiervoor een online interview af. Op vrijdag 20 mei zijn ze uitgenodigd op de proclamatie in Brussel voor de bekendmaking van hun resultaten. Leonie zal er onze school vertegenwoordigen. Quel merveilleux exploit, félicitations! 

Klimaat- en milieuraad opent Buitenklas

Het is zover! Op woensdag 18 mei ‘opende De Buitenklas haar deuren’. Meer dan twintig leerlingen, leerkrachten en directie zetten hun schouders onder de inrichting van deze unieke plek op school waar lessen, vergaderingen, activiteiten kunnen plaatsvinden in openlucht in een groene omgeving. 

Leerlingen derde graad Grieks vallen in de prijzen

Vanuit het Zoölogisch instituut in Leuven, woensdagnamiddag 18 mei

een bevlogen lezing over Venus in de hedendaagse kunst,
een plechtige proclamatie als bekroning van onze Homerosvertaling,
samen ontspannen genieten van een terrasje

Wat kan Grieks leren toch leuk zijn!

Zesdejaars trekken naar de Franse kust

Op excursie gaan is de wereld met andere ogen leren bekijken …

We laten de leerlingen van het 6e jaar als afsluiter van 6 jaar aardrijkskundelessen kennis maken met enkele unieke landschappen in Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Deze uitstap kan wellicht een voorsmaakje zijn van de komende zomervakantie of een inspiratiebron voor wie nog geen vakantieplannen heeft.

Vierdejaars humane wetenschappen bestrijden zwerfvuil

Op woensdag 18 mei 2022 konden de leerlingen van 4HUW vanuit de aula het online slotevent van The Litter Chalenge meemaken. Tijdens de slotshow bracht mentalist Stefan Paridan een optreden waarin hij de gedachten en de keuzes van het publiek probeerde te voorspellen.

Eerstejaars wetenschap stillen hun wetenschappelijke honger

Op donderdag 28 april 2022 of op dinsdag 3 mei 2022 brachten de eerstejaars die het keuzegedeelte wetenschap volgen, een bezoek aan SPARKOH!. SPARKOH! is een wetenschappelijk avonturenpark en museum ingericht op de site van een voormalige steenkoolmijn in Frameries nabij Bergen. De leerlingen ontdekten via verschillende workshops en interactieve tentoonstellingen hoe wetenschap en technologie de wereld laten draaien.

Nachtbrakers bezoeken twee expo's

Twee woensdagen na elkaar trokken de Nachtbrakers eropuit: naar Brussel voor de prachtige tentoonstelling van Rinus Van de Velde (Bozar) en naar Gent voor de unieke collectie popart (SMAK). Een kleine groep enthousiaste leerlingen en leerkrachten verkenden beide expo’s en konden bevestigen dat kunst echt wel beter overkomt ‘in het echt’.

Lina en Bas nemen deel aan tweede ronde

Op zaterdag 30 april 2022 gingen Lina Coulier (4WETc) en Bas Vermeersch (4LAT5b) naar Technopolis in Mechelen voor de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Ze losten 60 meerkeuzevragen op over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. Nadien bezochten ze de tijdelijke tentoonstelling Insectopia. Proficiat met het mooie resultaat.

Vijfdejaars op stap in de Arteveldestad

Op dinsdag 10 mei 2022 gingen de vijfdejaars naar Gent om er het industriële verleden en het culturele heden van de stad te ontdekken. We bezochten onder andere de Vooruit, de Minardschouwburg, NTGent, het Industriemuseum en het Gents Universiteitsmuseum. Vré wijs!

Tweedejaars maken hun keuze

Vanaf maandag 2 mei 2022 vonden de studiekeuzemarkten plaats voor de tweedejaars. Het doel van deze studiemarkten: de leerlingen maken nog meer van nabij kennis met de lesinhoud van de verschillende vakken die een studierichting bepalen, dit via gesprek en vraagstelling aan de vakleraren.

Derdejaars goochelen met fysica

In de week van 2 mei 2022 zochten Marc Govaert en de derdejaars aan de hand van eenvoudige experimenten naar de basiswetten van fysica. We zijn ervan overtuigd dat derdejaars de niet-levende natuur nu beter begrijpen en dat ze nog nieuwsgieriger zijn geworden hoe hun alledaagse leefwereld werkt.